Hétfő - Péntek

06:00 - 22:00

Szombat

07:00 - 20:00

Vasárnap

07:00 - 20:00

Címünk: 6723 Szeged, József Attila sgt. 115

Pilates

Pilates

Joseph Pilates holisztikus edzésprogramja eredetileg a Contrology elnevezést kapta, mely azt fejezte ki, hogy testünket és mozdulatainkat tudatosan irányítjuk a gyakorlatok végzése közben. A módszer alapját a klasszikus gimnasztika, a jóga és egyes keleti mozgásformák elemei adják, szemléletének köszönhetően a testi és mentális tréninget vegyítve érhetjük el a szervezet harmonikus működését.

A cél, a megfelelő összpontosítás és figyelem mellett, az egészséges test felépítése, a sérülés kockázata nélkül. Pilates módszerének lényegét a speciálisan felépített gyakorlat-sorozatok adják, melyek az egész izomzat egyenletes és harmonikus erősítését, illetve a tudatos mozgáskultúra, egyfajta testtudat kialakítását célozzák. A speciális légzéstechnika, valamint az egész törzsizomzatot átmozgató mozdulatok stabilizálják a gerincet és a test minden ízületét.

A Pilates-módszer minden testtájékot szimmetrikusan és egyenletesen erősít, még a nehezen formálható fenék-, comb- és törzsizomzatot is. A módszer a légzés segítségével éri el azt, hogy az alsóbb izomcsoportokat is be tudja vonni a mozgásba, így elsősorban a harmonikus testtartást, testfelépítést és a jó közérzetet segíti elő. Ezen kívül csökkenti a szívinfarktus, cukorbetegség, magas vérnyomás, vastagbélrák, kedélybetegségek kialakulásának veszélyét, továbbá segíti a súlykontrollt és az arányos, rugalmas, feszes izomzat kialakítását, miközben nem növeli az izomtömeget. Mivel a legtöbb gyakorlat alaphelyzete háton fekvés, így a gerincproblémákkal küzdők is megerőltetés nélkül alkalmazhatják, csakúgy, mint az egyéb, kezdődő mozgásszervi problémákkal küzdők.

Nagy Virginie

  • Hétfő: 11:00-12:00
  • Szerda: 11:00-12:00